Over ons

Het bedrijf 

Al ruim 45 jaar is Tuincentrum Van de Hulsbeek hét adres voor advies en informatie over alles op tuingebied. Wat begon in 1973 bij Jan van de Hulsbeek met een paar stekjes voor de hobby, is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Echtpaar Jan en Gerda runnen de zaak al tientallen jaren met veel plezier.
En inmiddels staat ook zoon Martijn aan het roer.

Jan heeft altijd groene vingers gehad. “Dat heb ik van mijn moeder”, weet hij. “Dat was een echte bloemenkont!” Maar ook het ondernemende heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader was hoefsmid en runde tevens een dorpswinkel. Na de middelbare tuinbouwschool begint Jan met het kweken van stekjes die hij verkoopt aan vrienden, familie en bekenden. Steeds meer mensen hebben interesse in de plantjes en het begin van het tuincentrum is een feit.

Geschiedenis
In eerste instantie start Jan thuis aan de Lepelstraat in Wanroij, daarna op een stuk grond aan de Hapseweg en later de Peelstraat. In 1993 opent hij de deuren aan van de huidige locatie aan Oosteind 1 in Wanroij. Zoon Martijn kreeg het wel en wee van het tuincentrum al vroeg mee. Hij deed werkervaring op als kraanmachinist en hovenier en is sinds een aantal jaar mede-eigenaar van het familiebedrijf. 

Vijverspecialist
Tuincentrum Van de Hulsbeek is een begrip in de regio. Het bedrijf is gespecialiseerd in vijvers en alles dat daarbij komt kijken.

Hoveniers
Er wordt veel samengewerkt met goede, vakbekwame hoveniers in de regio. “Samen kunnen we elkaar versterken”, weten Jan en Martijn. “Zij halen hier materialen en wij sturen klanten naar hen door.”

Assortiment
Het assortiment is in de loop der jaren flink uitgebreid. Uiteraard zijn er volop planten en bloemen. Van klimplanten, tot heesters, rozen, fruitbomen en eenjarige planten. Ook bijzondere en unieke exemplaren. Daarnaast is er alles op het gebied van vijvers en vissen verkrijgbaar. Uiteraard heeft het tuincentrum ook tuingereedschap, verlichting, hout en steen voor je tuin, bemesting, potgrond, graszoden en andere grondproducten. Op dit moment is het klimaatplein een belangrijk thema.

Kortom, een bezoek meer dan waard!

Volg ons op: